Over ons

Tixi is geboren op 5 april 2011, te Fusignano (Italië). Haar moeder, Shakyra della Caveja, en de broer van Shakyra, Sansone della Caveja, deden mee aan het Europees Kampioenschap Coursing te Middelbeers (juni 2011). Beiden reeds Europees Kampioen, Sansone zelfs drievoudig. Ik ging met camera op pad en was wel in voor wat actie.  Na een ronde in de ochtend- en middaguren was ik totaal verkocht.

vessem

Het duurde nog tot mid september voor Tixi in mijn leven kwam. De geestelijk vader van dit nest stuurde foto’s van Turi, de broer van Tixi. Fantastisch wat een mooie reu! Op naar Italië dus! Tixi, nu de “moeder” van alle Dare Alla Luce nakomelingen, was vijf maanden oud toen ze bij ons kwam wonen. Van jongs af aan leerde ze mij de kunst van greyhound liefhebber zijn, leerde ze me het machtig mooie wezen van de hazewindhond kennen en koesteren en bracht mij bovendien het geduld bij om wederzijds respect tot stand te brengen.

Wie eenmaal een greyhound in zijn hart gesloten heeft, kan niet meer zonder. Eén greyhound in huis is dan ook niet voldoende. Waar ruimte is voor één, kunnen er ook twee wonen. Via via kwamen de Grandcru Greyhounds uit South Carolina (USA) op mijn pad. Zo kwam het dat de op 13-2-2013 geboren Grandcru Newton op de leeftijd van 11 weken in Nederland kwam wonen. Ik had het voorrecht hem te mogen kiezen uit een nest van pups uit een prachtige combinatie.

Op 22 april 2014 is Tixi bevallen van de eerste tien Dare Alla Luce pups. Trotse vader is Grandcru Newton. Wat een genot om die tien kleine wezentjes hun plek in de wereld te zien veroveren. Met groot plezier en gepaste trots volg ik hun avonturen, in binnen- en buitenland. Ze zijn allen uitgegroeid tot volwaardige, evenwichtige, aanhankelijke en sportieve greyhounds; allen een uniek plekje in de harten van hun gezinsleden ingenomen. Van twee van hen, Dare Alla Luce Earl Grey en Dare Alla Luce Greyth Days Ahead, mag ik ook nog een beetje trotse eigenaar zijn.

Dit geweldige ras heb ik  in mijn hart gesloten.