Bij ons geboren …..

Verhalen van greyhound (pup) bezitters!

Jeanne van Beers & “Troy” (Dare Alla Luce Greyth in Grey)
© foto’s: Jeanne van Beers (Obsession in Blue fotografie) 

Waarom een Greyhound !?!?!

Dit wordt me de laatste tijd nogal eens gevraagd. Voor tientallen jaren hebben wij Golden Retrievers, een Schipperke en Engelse Springer Spaniels gehad. Een windhond is dan wel heel iets anders.  Mijn man Cor heeft van thuis uit ook Greyhounds gehad en hij vond het een heel fijn ras. Zelf was ik totaal niet bekend met en zelfs nogal sceptisch over zo’n groot ras.  Ik ging er op voorhand vanuit dat ze heeeel veeel beweging nodig hadden en wij hem dat beslist niet geven. Dat was de voornaamste reden dat ik toch lange tijd de boot afgehouden heb om een Greyhound te kopen.’

Maar na een paar fotosessies gedaan te hebben bij Saskia Terwel, de fokker van onze “Troy” en trotse eigenaresse van Kennel Dare Alla Luce was ook ik helemaal overstag. Ze zijn zo gemakkelijk in de omgang ze zijn heel relaxt en Troy kwam ook pas met 3 maanden bij ons in huis en paste zich heel gemakkelijk aan. Met de andere honden was het van het begin aan absoluut geen probleem. Ook buiten ging het gelijk goed. Bij de allereerste wandeling hebben wij hem meteen van de riem gedaan, ondanks het feit dat de gedachte aan de instincten van een zichtjager dit wel wat spannend maken. Dit vond ik het belangrijkste om hem meteen te leren. Ik wil niet altijd met honden aan de riem moeten lopen; ze moeten lekker vrij en blij kunnen bewegen. Wij willen dus ook gewoon dat Troy lekker met andere honden kan rennen en niet steeds bang hoeven zijn dat hij weg zal lopen.  Dit gaat tot nu toe dus nog steeds super goed hij luistert als de beste en is heel sociaal naar mensen en andere honden.

Ook zit ik met hem op de puppycursus waar ze van allerhande trucjes leren en ik mag ook gerust zeggen dat Troy en zijn broer James (die ook op dezelfde cursus zit) het allebei SUPER GOED doen in de les. Ze leren echt heel erg snel.  Binnenshuis ligt hij veel te slapen maar hij kan zekers ook wel een keertje uit zijn dak gaan hoor maar daar is het een puppy voor. Hij is het meest in zijn ‘knollentuin’ als hij lekker relaxt met manlief op de hondenkussen languit kan slapen. Dat is de hemel op aarde voor Troy, samen met de baas.

Ik denk dan ook dat dit zekers niet de laatste windhond in ons leven zal zijn want de grootte heeft niks met zijn persoonlijkheid te maken het is een geweldige jongen!
En niet onbelangrijk een Greyhound rent even en dan is hij ook uitgeteld hij moet gewoon even uit kunnen waaien net als wij maar hij hoeft zeker niet de hele dag mee hij is liever lui dan moe!!